torstai 15. maaliskuuta 2012

Työssäoppimassa ulkomailla

Yksi oppilaitoksemme painopistealueista on kansainvälisyys. Olemmekin vuosien varrella kehittäneet erialaisten projektien kautta myös mahdollisuuksia suorittaa osa työssäoppimisesta ulkomailla. Tällaisia hankkeita on ollut mm. opetushallituksen rahoittamaan KAM’oon China-hanke, jossa on luotu yhteistyöverkostoa Kiinaan.

Hyvää yhteistyötä olemme tehneet myös Espanjan Fuengirolassa toimivan Suomi-seuran kanssa, jonne vuosittain lähtee kaksi merkonomiopiskelijaa. He työskentelevät asiakaspalvelutehtävissä seuran toimistossa. Myös lähihoitajaopiskelijoille on tarjottu työssäoppimismahdollisuus terveyspisteessä, jossa he tekevät pieniä terveydenhuollon palveluita mm. mittaavat verenpainetta ja verensokeriarvoja.
Ulkomaan työssäoppimisjakso on oiva tilaisuus opiskelijoille, jotka ovat jo itsenäistymisen kynnyksellä. Sen lisäksi, että opiskelijat saavat arvokasta työkokemusta ja oppivat uusia asioita, heidän kielitaitonsa karttuu, vaikka toimitaankin pääsääntöisesti suomenkielisessä työympäristössä. Lisäksi he oppivat toisesta kulttuurista ja maasta.

Tänä vuonna kaksi kolmannen vuoden opiskelijaa Pekka Lempinen ja Markku Hänninen lähtivät tutustumaan elämään ja töihin Espanjan aurinkorannikolla. Poikien kokemuksista ja elämästä Espanjassa voit lukea lisää heidän omasta reissublogistaan http://reissumatka.blogspot.com/.

Toivon, että tulevaisuudessa kansainvälinen yhteistyö oppilaitoksessamme kasvaa ja yhä useampi opiskelija uskaltaa lähteä työssäoppimaan ulkomaille.
Hiukan kateellisena katselin poikien reissukuvia Aurinkorannikolta. Onneksi aurinko lämmittää jo meitä täällä pohjoisessakin mukavasti. Nauttikaahan viimeisistä hiihtokeleistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti