maanantai 26. lokakuuta 2015


Työpaikkaohjaajien valmistujaiset 12.5.2015 Taidetehtaalla

Työpaikkaohjaajakoulutuksen tavoitteena on edistää työssäoppimisen toteuttamista ja parantaa työpaikoilla järjestettävän työssäoppimisen laatua. Koulutuksella pyritään kehittämään työpaikkaohjaajien ohjaustaitoja sekä valmiuksia oppimisen ja osaamisen arviointiin.
Tärkeimpiä työpaikkaohjaajan tehtäviä on ohjata opiskelijaa saavuttamaan hyvä ammattitaito. Hyvä työpaikkaohjaaja on alansa ammattilainen, joka osaa kuunnella, myötäelää, antaa tilaa, kannustaa ja tunnistaa ohjattavan tarpeet. Opiskelun alussa ohjausta tarvitaan enemmän. Kannustavat sanat auttavat eteenpäin. Ohjauksen määrä pienenee, kun opiskelija osoittaa valmiutta ja kypsyyttä ottaa vastuuta omasta oppimisestaan. 
Point College järjestää sosiaali- ja terveysalan sekä liiketalousalan työelämän edustajille työpaikkaohjaajakoulusta. Koulutus on tällä hetkellä 3 opintoviikon mittainen. Koulutukseen on sisällytetty myös näyttötutkintoon liittyvä arvioijakoulutus. Lisäksi Point College järjestää myös yhteistyössä Edupolin kanssa näyttötutkintoon liittyvää arvioijakoulutusta.
 
Point Collegessa oli syksyllä 2014  yhteensä noin 25 hengen ryhmä opiskelemassa työpaikkaohjaajaksi sosiaali-ja terveysalalta sekä liiketalouden puolelta. Keväällä 2015  työpaikkaohjaajaksi valmistui noin 10 hengen ryhmä. Kouluttajina toimivat Sanna Laulumaa, Susanna Björkman, Eeva-Liisa Kaariniemi, Katja Kangasmäki ja Sami Somiska.
 
Kevään valmistujaisia vietettiin 12.5.2015 Taidetehtaalla. Valmistujaisissa mietittiin uusia tulevia haasteita uuteen opetussuunnitelmaan liittyen ja tutustuimme Point Collegen jalkahoitolaan opettaja Jaana Ågrenin ja Outi Karppasen opastuksella. Valmistuneille jaettiin todistukset ja ruusut kiitokseksi koulutukseen osallistumisesta. Lopuksi nautittiin maittava lounas Vitriinissä mukavissa keskustelutunnelmissa.
 
Eeva-Liisa
 
Valmistujaistilaisuuden tunnelmia
Taidetehtaalla 12.5.2015                            
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti